GEIR FLYR MOT NORD

GEIR FLYR MOT NORD

  • Geir kan fly!

Geir er en iFLY15 katamaran. I gode vindforhold flyr han på foiler. Geir er en Geirfugl og har noen spesielle evner. Der han seiler renses sjela til vannet! Geir vil nordover for å bidra til å gjenopprette balansen i havet. En båt skal ha kvinnenavn sier du? Vel, slik er det altså ikke med Geir. #LeveGeirfuglen

  • Flyr mot nord!

I tillegg til å hjelpe Geir med å rense vannets sjel vil vi utfordre oss selv med en seiltur litt utenom det vanlige. Geir er superrask når forholdene er gode, når de ikke er det trives han godt med buken godt nedi vannet også. Følelsen av å seile langt er helt spesiell. Seil så langt du kommer den ene dagen, og videre dagen etter. Og dagen etter der. Nydelig! Målet er fantastiske opplevelser langs verdens vakrste kyst! Hvor langt vi kommer er ikke så viktig, men Lofoten er et slags mål.

Magne og Morten

Hei! Vi som skal ut på dette eventyret heter Magne Klann og Morten Christensen. Sammen skal vi temme Geir på ferden mot nord. Begge er glade i å leke i naturen, og begge liker en utfordring. Sammen har vi utstyrt båten og oss selv for en tur der seilingen står i forkus. Vi har med så lite og lett oppakning som overhode mulig. Båten kan bæres i land på sandstrender oppover kysten med stropper over skuldrene. Som glade naturbrukere ser vi det som vårt ansvar å bidra til å ta vare på naturen. Vi lar Geir og geirfuglen være et symbol for det, og vil for egen del først og fremst formidle gleden over å seile og å være på tur. Vi seiler fra Bergen og nordover med mål om fantastiske opplevelser! 

Om prosjektet

Geir er en iFLY15 katamaran. I gode vindforhold flyr han på foiler. Geir er rask, og brukes vanligvis ikke som transportmiddel. Han veier bare 90 kilo og har foiler på begge kjølene og rorene. I hastigheter over 10 konp løfter han seg ut av vannet. Vinden må opp i rundt 4 m/s for å få fart nok. I optimale forhold kan farten komme godt over 20 knop. Geir er svært utfordrende i mye vind, og særlig høy sjø. Da seiles han med hjelm.

#LeveGeirfuglen

Geirfugl (Pinguinus impennis) var en stor flygeudyktig pelagisk dykkende sjøfugl som tilhørte alkefamilien (Alcidae). Den var betydelig større enn alle andre kjente alkefugler og utbredt i Nordatlanteren og langs kystene. Arten ble jaktet til utryddelse av våre forfedre på 1800-tallet. (Wikipedia).


Geir er løselig i slekt med Geirfuglen. Den største forskjellen er nok at Geir kan fly, og altså har evne til å rense sjela til havet der han ferdes. Evnen kan ha oppstått som en reaksjon mot dårlig menneskelig forståelse for samspillet i naturen.


Takk til våre sponsorer!

Helly Hansen sørger for at vi holder oss tørre og varme underveis. Varri sørger for at vi kan campe komfortabelt på land og likevel fly med svært lett utstyr. Stor takk til begge!